Ministerie van Onderwijs bereid om indien nodig jabs op scholen te faciliteren, geeft minister Foley aan:

ONDERWIJS Minister Norma Foley heeft aangegeven dat haar ministerie bereid zou zijn om samen te werken met volksgezondheidsfunctionarissen bij het uitrollen van een vaccincampagne op scholen als de prik groen licht krijgt voor kinderen.

Het komt op het moment dat de Taoiseach onthulde dat de National Immunization Advisory Committee de regering geen tijdlijn heeft gegeven over wanneer ze zullen adviseren over het al dan niet toedienen van vaccins aan kinderen.

2

NIAC onderzoekt bewijs om te bepalen of vaccins aan kinderen moeten worden gegevenKrediet: Garrett White – The Sun
Minister Norma Foley zei: 'wat nodig of vereist is binnen de afdeling zullen we faciliteren' toen hem werd gevraagd naar de mogelijkheid dat kinderen op scholen worden gevaccineerd

2

Minister Norma Foley zei: ‘wat nodig of vereist is binnen de afdeling zullen we faciliteren’ toen hem werd gevraagd naar de mogelijkheid dat kinderen op scholen worden gevaccineerdKrediet: PA: Press Association

Het Geneesmiddelenbureau keurde eind mei het Pfizer-vaccin goed voor gebruik bij kinderen van 12 jaar en ouder.

Minister van Volksgezondheid Stephen Donnelly heeft NIAC gevraagd om naar het besluit te kijken, maar er is nog geen advies aan de regering gegeven.

Taoiseach Micheal Martin zei vandaag dat NIAC de regering geen tijdlijn heeft gegeven over wanneer ze een beslissing zullen nemen.

Hij zei: “Ik heb gisteren met Philip Nolan gesproken met de plaatsvervangend CMO. NIAC zal daarover adviseren. Er is geen tijdlijn.”

‘BESLUIT VAN NIAC’

Minister van Onderwijs Norma Foley gaf vandaag aan dat haar afdeling bereid zou zijn om samen te werken met volksgezondheidsteams om de vaccins op scholen uit te rollen als de prik groen licht krijgt.

Op de vraag of haar afdeling plannen maakte voor een vaccincampagne op scholen, zei minister Foley tegen de Irish Sun: “Dat zal een beslissing zijn van het NIAC in termen van jongere kinderen en in termen van de beschikbaarheid van de vaccinatie.

“Om maar te zeggen dat het ministerie van Onderwijs altijd zeer positief heeft meegewerkt wat betreft de maatregelen die nodig zijn.

“We zijn erg dankbaar dat ik ook moet zeggen voor het werk en de betrokkenheid van de volksgezondheid bij het ministerie van Onderwijs en zij hebben zeer nauw met ons samengewerkt tijdens deze pandemie en zelfs daarbuiten aan andere initiatieven.

“Dus wat er binnen de afdeling van ons nodig of vereist is, zullen we faciliteren.”

Gedrukt op de vraag of haar afdeling is begonnen met het plannen van een jab-uitrol, zei de minister: “Het valt niet binnen mijn gave. Het ligt niet binnen mijn vastberadenheid. Dat zal een vaststelling zijn voor de volksgezondheid.”


Posted By : Uni togel