Harvey Elliott heeft een succesvolle operatie ondergaan en ‘kon dit seizoen weer spelen’ na de horror van Liverpool die de enkel ontwrichtte

HARVEY ELLIOTT zou dit jaar weer in actie kunnen komen na een succesvolle operatie aan zijn linkerenkel in een ziekenhuis in Londen.

De 18-jarige Liverpool-ster liep een breuk en ontwrichting op nadat ze werd aangepakt door Pascal Struijk tijdens de 3-0-overwinning van Liverpool tegen Leeds op Elland Road.

2

Harvey Elliott liep een grimmige enkelblessure op nadat hij werd aangepakt tijdens de overwinning van Liverpool tegen LeedsKrediet: Rex

De centrale verdediger werd door scheidsrechter Craig Dawson van het veld gestuurd voor de uitdaging, terwijl Elliott later weigerde de verdediger de schuld te geven.

Reds-functionarissen hebben geen details gegeven over wanneer de Anfield-ster weer in actie zal komen voor zijn club, maar ze hopen dat zijn blessure zijn seizoen niet zal beëindigen.

De in Londen geboren aanvaller beleefde een indrukwekkend begin van dit seizoen, nadat hij in Liverpool’s eerste vier Prem-wedstrijden speelde met het team dat later tegen AC Milan in de Champions League zou spelen.

En The Athletic beweert dat de speler, die nu in een nieuwe rol op het middenveld opereert, aan een lange periode van revalidatie zal beginnen.

Teamarts Jim Moxon die Elliott tijdens de wedstrijd in Leeds behandelde, samen met fysio Chris Morgan hielp bij het terugplaatsen van het enkelgewricht van de speler.

Moxon vertelde de officiële website van Liverpool: “Harvey liep tijdens de wedstrijd een breuk-dislocatie van zijn linkerenkel op.

“We waren in staat om de dislocatie onmiddellijk op het veld te verminderen en Harvey is vandaag geopereerd om de breuk en ligamenten te repareren die bij het incident waren beschadigd. De operatie was een succes, dus zijn comeback begint nu.

“We zullen hem niet onder druk zetten door een specifiek tijdsbestek vast te stellen dan dat we met vertrouwen kunnen zeggen dat we verwachten dat hij later in het seizoen weer zal verschijnen na ons revalidatieprogramma.”

Volgens rapporten zal Elliott zes weken fysiotherapie en revalidatie ondergaan zonder druk uit te oefenen op zijn enkelgewricht.

Elliott zou volgens rapporten mogelijk dit seizoen weer in actie kunnen komen

2

Elliott zou volgens rapporten mogelijk dit seizoen weer in actie kunnen komen

Dit zal naar verwachting worden gevolgd door nog eens zes weken van gewichtsgerelateerde activiteit, inclusief hydrotherapie.

Er wordt gedacht dat de behandeling ook een lichte training van drie maanden kan omvatten.

En het is gemeld dat voetballers die verwondingen oplopen van het soort dat Elliott oploopt, vier tot zes maanden uit de roulatie kunnen zijn.

Lees onze Overdracht nieuws live blog voor de allerlaatste geruchten, roddels en gedane deals

Klopp zegt dat het goed gaat met Harvey Elliott na gruwelijke ontwrichte enkel


Posted By : http://13.113.122.156/