Arsenal trok zich terug uit pre-season Amerikaanse tournee uit angst dat leden van 90-koppige reisgezelschap in quarantaine zouden moeten

ARSENAL trok zich terug uit hun pre-season reis naar Amerika omdat ze bang waren gedwongen te worden in quarantaine te gaan in Orlando.

The Gunners trokken zich terug uit het Florida Cup-toernooi van deze week nadat drie leden van de ploeg van Mikel Arteta positief testten op coronavirus.

2

Arsenal wilde niet het risico lopen dat andere spelers het coronavirus zouden oplopen tijdens de negen uur durende vlucht naar FloridaKrediet: Getty

En de beslissing werd genomen om in het VK te blijven vanwege de bezorgdheid dat meer leden van het 90-koppige reisgezelschap symptomen zouden krijgen op de negen uur durende vlucht vanuit Londen.

Volgens strikte Amerikaanse immigratieregels zou iedereen die met de privévlucht van Emirates reist bij aankomst in Miami een negatieve Covid-test moeten afleggen.

En iedereen die een positieve lezing beantwoordde, zou gedwongen worden om voor onbepaalde tijd in quarantaine te gaan in de Verenigde Staten voordat hij aan boord van een vlucht terug naar Groot-Brittannië mocht stappen.

Een clubbron gaf toe: “Covid heeft een incubatietijd van vijf tot tien dagen, dus het is mogelijk dat iedereen die in nauw contact is geweest met de personen die positief hadden getest, ook symptomen zou kunnen krijgen.

“Het was gewoon een te groot risico om voor zo’n lange vlucht in het vliegtuig te stappen, wetende dat anderen mogelijk in contact zijn geweest met de spelers die nu thuis in isolatie zitten.”

2

Arsenal zou twee wedstrijden spelen in het toernooi waar ook Inter Milan, Everton en Millionarios bij betrokken zijn.

Nu proberen ze wanhopig om twee vervangende vriendschappelijke wedstrijden in Engeland te organiseren, waarschijnlijk achter gesloten deuren, hoewel de meeste teams hun pre-season schema’s al hebben georganiseerd.

Arteta’s team onderging maandag PCR-tests en gisteren laterale flow-tests die de handvol positieve resultaten bevestigden.

Morgen zullen er meer tests worden uitgevoerd nadat het eerste teamgebied van hun trainingsveld in Londen Colney dinsdagavond grondig is schoongemaakt.

Vorige week was er nog een schoonmaakprocedure uitgevoerd naar aanleiding van een Covid-uitbraak bij de Onder-23 en Onder-18 squads.

Arsenal opereert nu onder een gecontroleerde omgeving die vergelijkbaar is met die welke werd opgelegd door de Premier League toen de wedstrijd vorig jaar voor het eerst werd stilgelegd door de pandemie.

DROOMTEAM IS TERUG! SCHRIJF NU IN VOOR HET SEIZOEN 21/22 EN MAAK KANS OP £ 100.000

Dreamteam 2021/22

SPEEL DREAM TEAM VOOR HET SEIZOEN 2021/22!

  • £ 100.000 aan prijzengeld voor het grijpen
  • Budget van £ 50 miljoen om je beste XI te bouwen
  • Speel in Mini Leagues tegen je vrienden, collega’s, enz.
  • Klik hier om GRATIS te spelen
  • Dream Team-app beschikbaar via Apple Store en Google Play Store

Dat betekent beperkte toegang tot bepaalde gebouwen, waarbij spelers die voor de training arriveren al zijn gewisseld en onmiddellijk daarna naar huis terugkeren.

Een aantal spelers heeft al een periode van verplichte isolatie doorlopen nadat ze van buitenlandse vakanties naar Groot-Brittannië waren teruggekeerd.

Maar Arteta is ervan overtuigd dat de spelers die deze week positief testten allemaal asymptomatisch zijn en niet het risico lopen de openingswedstrijd van het nieuwe seizoen op 13 april te missen in Brentford.

Arsenal pre-season in chaos als Gunners gedwongen om VS-tour te ANNULEREN, slechts enkele dagen voordat ze vlogen na Covid-19-uitbraak


Posted By : http://54.248.59.145/